12 svetih dni božiča

12 svetih dni božiča

Pred leti sem bila na delavnici 12 svetih dni božiča pri Taji Alboleni (hvala, ker si mi ga predstavila <3). Ta ritual opravljam že skoraj 10 let in mi zelo pomaga, zato sem se odločila, da ga podelim z vami. Je naravnost fantastičen.
Tudi če ne verjamete v univerzalne kozmične energije, je ta ritual dober, saj naredite konec leta revizijo preteklega leta, odpustite tisto, kar je potrebno odpustiti in se v sebi pripravite na novo leto. Sveži, pripravljeni na novosti in zmožni realizacije svojih želja.

Podarite si ta čas in hitro boste opazili pri sebi spremembe. Na bolje.

12 svetih dni božiča je, kot že ime pove, svet čas. V tem času se na Zemljo steka ogromno dobrih energij, ki jih lahko uporabimo kot veter v jadra za dosego svojih ciljev.
V času svetih noči vsak dan deluje eno ozvezdje. Od 21.12 do 31.12 je čas intenzivnega čiščenja, odpuščanja vsega česar ne želimo več prenašati s seboj in negovanja fizičnega telesa.

12 svetih dni božiča

20.12 je čas za čiščenje. Potekajo zadnje priprave pred praznikom. Poteka čiščenje in po izročilu naj bi danes hišni duh dobil nekaj novega – nov prt, zavese ali kakšen droben dodatek.


21.12

je zimski solsticij oziroma keltski sveti dan Yule. Danes je najdaljša noč v letu in  začne se prehod v novo življenje. Zmagala je svetloba. Na ta dan se simbolično prižge ogenj v hiši. Svetloba je simbolična in ona izžene temo. Na ta dan se tudi odprejo vrata v angelski svet.

Zapišite vse, kar želite pustiti za seboj!

Zapišite vse, kar izpuščate iz svojega življenja. Osvobodite se na energetski ravni in samo pišite. Morda boste presenečeni, koliko stvari se nabere. Če ste bili pa čez leto pridni in ste sproti čistili in realizirali cilje, si pa čestitajte 🙂

22.12

simbolizira arhetipsko energijo kozmosa.  To je arhetip notranjega otroka, zato danes pišemo kaj želimo odpustiti v zvezi z našim notranjim otrokom.

Napišite vse zamere, obžalovanja in zavrnitve, ki jih je doživel vaš notranji otrok

s strani drugih ljudi ali določenih situacij, kot da bi pisali dnevnik. Boginja, ki je tesno povezana s tem arhetipom je Tara. Skozi pisanje odpuščamo vse zamere svoji mami.

Dan je primeren za fizično aktivnost. Pojdite na sprehod in razmišljajte o tem, kaj bi želeli kot duša udejaniti v tem svetu. Pomembno je, da si zapišete vse stvari, ki jih želite odpustiti iz svojega življenja. Mati je tista, ki nas je naučila, kako delati sam s seboj. 

23.12

je arhetip komunikacije. Je način, na katerega komuniciramo z notranjim in zunanjim svetom. Ukvarjamo se z odnosi okoli sebe, ljudmi ki nas obkrožajo. Bodite odkriti sami do sebe in zapišite vse, kar bi želeli skomunicirati, kar želite pri sebi v svojem srcu in na sebi izboljšati.

Napišite vse, kar bi radi povedali na glas, pa vas pri tem nekaj ovira.

Oče je tisti, ki nas nauči komunikacije z drugimi, zato skozi komunikacijo z našim notranjim bitjem, odpuščamo vse zamere očetu. Bodite prijazni do sebe in naj bo vaš notranji dvogovor karseda pozitiven. Zapišite pogovor sami s seboj. Kaj želite na področju komunikacije izboljšati in kaj želite povedati, pa ne veste kako. Gre za komunikacijo z vašim notranjim bitjem.

24.12

je dan ravnotežja. Dan je povezan z ozvezdjem Ovna, je jin in jang energija. Današnji dan je izjemno dober za meditacijo, avtogeni trening ali vizualizacijo.


Zapišite zaradi česa ne zaupate svoji intuiciji. Česa vas je strah?

Dan preživite v mirnem vzdušju, poslušajte prijetno glasbo in izognite se jezi in razburjanju. Posebej pazite na glavo. Priporoča se masaža glave, pritiski na akupresurne točke, obrazne maske in vse, kar prija glavi.

25.12

je povezan z ozvezdjem Bika. Posebej pazite na grlo, zobke, čeljust, vrat in ušesa. Priporoča se meditacija na temo negovanja notranje ženske. Ne hitite, čim manj uporabljajte telefon in poslušajte prijetno in harmonično glasbo. Danes zapišite koliko se imate zares radi.

Napišite pismo svoji notranji ženski in ji odpustite.

Izrazite vse svoje občutke, svoje zamere, jezo, vse, kar želite odpusiti svoji notranji ženski in posledično ženskim figuram v življenju.

26.12

je povezan z ozvezdjem Dvojčka. Dvojčki so povezani z rokami, rameni in pljuči, zato danes ne dvigujemo težkih bremen. Dvojčki radi govorijo in danes je čas, da si priznate kakšne so vaše zamere. Čas, da izrazite kaj vas je prizadelo, vas je kdo užalil, skomunicirajte stvari, ki vas težijo.

Napišite vse, kar vas je v življenju in še posebej v tem letu prizadelo.


Zaželeno je pogovarjanje, zato si dajte duška in se naklepetajte. Pomembno ja globoko dihanje. Priporočam dihalne meditacije, na primer Dihanje 3-6.

27.12

je povezan z ozvezdjem Raka, ta je izjemno povezan z družino.

Danes pišite vse, kar vas je motilo, prizadelo, omejilo znotraj primarne družine.

Napišite, kako ste doživljali družino kot otrok in kakšne odnose želite imeti znotraj družine v prihodnosti. Napišite vse, kar vam gre na “jetra”.
Na ta dan prižgemo dišeče svečke in dišeče palčke. Na ta dan NE PIJEMO ALKOHOLA. Priporočljivo je narediti razstrupljevalni obred s kopeljo v razstopini Epsom soli.

28.12

je dan Leva. Dan v levu pomeni, da smo KRALJEVSKI in LEPI, pomembna sta sijaj in GLAMUR. Uredimo se, tudi če ne gremo nikamor. Priporoča se tajska masaža z zelišči ali masaža z vročimi kamni, ki sprosti hrbtenico. Globoko dihajte, sprostite hrbtenico in vse napetosti. Danes izpustite vse, kar je povezano s partnerskim odnosom.

Odpustite, zapišite razočaranja, jezo, strahove, bolečino znotraj partnerskega odnosa (sedanjega, bivšega).

Nato pa še zapišite in opišite idealen partnerski odnos ter idealnega partnerja po lastnostih. Kakšen je do vas, do sebe in do drugih ljudi.

29.12

je dan za spremembe in je dan ozvezdja Device. Device so rade urejene, zato lahko dan izkoristite za organiziranje stvari v domu, čiščenje stanovanja. Z njo so povezani živci, čiščenje ter regeneracija prebavil (trebušna slinavka, jetra, črevesje in vranica). Vranica nosi energijo radosti, povezana je s sladkobo v življenju. Jejte lahko hrano, ne pijte NIČ ALKOHOLA, saj na ta dan poteka intenzivna regeneracija prebavil in so jetra na ta dan zelo občutljiva. Dan preživite v čimbolj mirnem okolju, ne razburjajte se. Bodite nežni s seboj, ker je živčni sistem bolj občutljiv. Pojdite nekam skupaj z otroci. Veliko se smejte, oglejte si kakšno komedijo, bodite s prijatelji.

Danes pišite, kaj želite v življenju spremeniti.

Skozi pisanje odpustite sami sebi. Odpustite si vse zamujene priložnosti, odpustite si svojo slepoto in pomanjkanje moči za ukrepanje.

Odpustite si vse svoje navidezne pomanjkljivosti. Vse spremembe so pozitivne, napišite kaj želite v 2019 drugače.

30. in 31.12

sta dneva ozvezdja Tehtnice. Energiji jina in janga se uravnovešata. Na ta dva dneva so pomembne pozitivne vizualizacije.
Uporabimo dišeče svečke in palčke, ker je v tem času vonj zelo pomemben. V tem času se najbolje čistijo naši ledvici in mehur, zato pijemo VELIKO vode, da odplaknemo vse strupe iz telesa. Priporoča se finska, turška savna, parna kopel, plavanje, kopanje.

30.12 pišite o tem, kaj vas dela nemirne.

Kaj je takšnega v vašem življenju, kar se ne sklada z vašo podobo življenja? Kaj vas moti – katero vaše obnašanje ni v skladu z vašimi željami? Pišite o področjih življenja, ki jih želite uravnotežiti in malo pobrskajte po sebi o strategijah, ki bi jih lahko uporabili za pozitivno spremembo.

31.12 pišite o tem, kar želite da odide.

Dotaknite se vseh področij življenja – partnerstvo, finance, fizično telo, zdravje, družina, kariera, osebna rast,… Napišite vse, kar izpuščate in nato naredite še meditacijo na to temo. Izpustite vse, kar ste prerastli in želite spremeniti na bolje. Osvobodite se in naredite prostor za novo.

6 minut pred in 6 minut po polnoči je dobro, da se odmaknemo, umirimo in miselno predelamo svoje želje še 1x. Če je možno, v času pred polnočjo poveste na glas ali v mislih, kaj puščate v starem letu, po polnoči pa poveste, kaj si želite v novem letu. Ta čas je zelo pomemben, zato zaželimo ljudem vse tisto, kar si želimo sami.

V naslednjem prispevku vam še napišem kaj in kako manifestirati v prvih 12 dneh novega leta, da podprete te magične energije.

Zapomnite si – najprej je potrebno staro izpustiti, da naredite prostor za novo.

Ob pisanju lahko naredite tudi fizični prostor za nove stvari. Iz stanovanja odstranite odvečno kramo, oblačila, ki jih ne nosite, spominke, ki vam več nič ne pomenijo, iz telefonskega imenika ljudi, s katerimi več ne resonirate in iz socialnih omrežij tiste, za katere čutite, da vam jemljejo energijo. Naredite prostor za nova znanja, za nova prijateljstva, za nove podvige in boljše zdravje.

Imejte čudovite praznike, pridno pišite, vprašajte, če kaj ne bo jasno in bodite pozitivno naravnani <3

Sij, kot sijejo zvezde na nebu. Si čudovito, unikatno bitje, z nešteto darovi. Izkoristi jih in se pokaži svetu. Izjemen(-na) si!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja