9 nasvetov za življenje

9 nasvetov za življenje

Nasvetov za življenje je ogromno. Vsakdo ima svojo formulo, ki je bolj in manj uspešna.Teh devet sem izbrala, ker prvič – je 9 takšna lepa številka in drugič – ker se mi zdijo smiselne. 
Nekateri nasveti so tako enostavni, da jih preskočimo, ker si mislimo, da to tako ali tako vemo. Kot so recimo cilji. Vsi jih imamo v glavi, nekje na varnem mestu. Vendar pozor –  kadar jih zapišemo, jim damo veljavo in možganom s tem naročimo, da jih začno uresničevati. 

Življenje je en velik oder, na katerem odigramo različne vloge. Sledite tem nasvetom in živite bolje!

9 koristnih in uporabnih napotkov za boljši jutri

  1. Zapiši svoje CILJE. Kratkoročne in dolgoročne. Kadar jih nimamo, smo kot barka sredi morja, ki je prepuščena vodnemu toku. Nikdar ne veš, kje pristaneš in čez koliko časa. Cilji so kot navigacija, ki nas vodijo na poti. Postavite jih tako, da se bodo medsebojno podpirali.
  2. DELAJ trdo in pametno. Ciljev ne dosežemo izključno z vizualizacijo, temveč je potrebna akcija in dejansko delo. Čisto OK je, če je občasno težko in se je potrebno malo bolj potruditi. 
  3. Tekmujte samo S SEBOJ. Za vse obstaja dovolj prostora in strank. Bodite suvereni, strokovni na svojem področju in širite svoj glas. Ne se omejevati s tem, da je že xy ljudi, ki se ukvarja z vašo dejavnostjo. Tudi frizerk in računovodij je ogromno in tisti dobri super delajo. Bodite zvesti sebi in ne odnehajte ob prvi oviri. Izboljšujte se…
  4. Učite se, učite se, učite se… nikdar ni prepozno za poglobitev znanja. S tem osebnostno rastete. V trenutku, ko se prenehate učiti, stagnirate. Izbirajte literaturo, ki jo prebirate. Hranite možgane s temami, ki vas bodo bogatile in izboljšale vaše življenje. 
  5. Sledite svojim sanjam. To kar vas veseli, delajte s strastjo. Uporabite to STRAST, dodajte ščepec poguma in korak po korak stopajte po svoji poti. V nekaj letih boste prehodili ogromno poti in bolje je, da se počasi vzpenjate, kot pa da se vrtite v krogu kot kuža, ki lovi svoj rep (p.s.: zato pa potrebujete JASNE cilje).
  6. SPOZNAJTE se. S tem, ko veste kakšen tip osebnosti ste, se boste zavedali svojih pozitivnih lastnosti in lahko boste začeli delati na svojih šibkostih. Ob tem boste spoznali še tipe drugih ljudi in lažje boste z njimi komunicirali. 
  7. Vzdržujte svoje ZDRAVJE. Brez zdravja ni možnosti za izkušanje življenja. Zato že sedaj, ko ste zdravi poskrbite, da boste zdravi tudi ostali. Redno in dovolj se gibajte, izbirajte zdravo hrano, spite vsaj 7’5 – 8’5 ur na noč, bodite dovolj časa na svežem zraku & svetlobi in skrbite za mentalno zdravje (z meditacijo, posvetujte se s svetovalcem, privoščite si radostne trenutke).
  8. Pametno ravnajte s financami. Privarčujte vsaj 10% mesečnih prihodkov in jih pametno naložite. Začnite danes. Živite v okviru svojih zmožnosti in pridno delajte. Stremite k finančni neodvisnosti.
  9. Povezujte se. Ne bodite kot volk samotar. Družite se, pomagajte si in krepite svoje socialne veščine.
povezujte se, svet meditacij, 9 nasvetov za življenje
Povezujte se…

Verjetno se sedaj sprašujete zakaj nisem napisala MEDITIRAJTE. Meditacija je del mentalne higiene, tako kot je tuširanje del telesne. 
Upam, da že vsi meditirate. Če ne vsak dan, pa vsaj vsak drug dan ali 2x tedensko… Začnite s kakšnimi enostavnimi meditacijami in počasi stopnjujte tako časovni obseg, kot poglobljenost meditacij. 

Sledite vsaj nekaterim od teh ciljev in videli boste, kako se vam bo življenje spremenilo. Zaupajte vase in raziskujte neznane teritorije zavesti. Upajte si in delujte tudi navzven. Vsaka sprememba življenja zahteva spremembo razmišljanja in postavitev novih vrednot, ki vas na tej poti motivirajo. 
Bodimo boljši skupaj 🙂 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja