Čisto osnovna meditacija

začetna meditacija

Ste se uspeli napolniti s prano s prejšjo meditacijo? Če ste jo slučajno izpustili, jo lahko preberete v prejšnjem zapisu z naslovom Zavestno dihanje s prano., saj jo bomo vključili v današnjo meditacijo.

Danes se bomo lotili čistih osnov. Prvo pravilo meditacije je, da ste v tišini. Lahko ležite, sedite ali hodite. Če vam je lažje, lahko meditirate tudi ob nežnih zvokih sproščujoče glasbe.

Meditacija

Naj vam bo udobno, zaprite oči in se posvetite dihanju. Vso pozornost usmerite na dihanje. Naj teče v lastnem ritmu, samo opazujte ga. Postopoma se bo upočasnil in umiril, samo brez naprezanja.

Ob vdihu si predstavljajte, kako svoje telo polnite s prano ali univerzalno življensko energijo. Ob izdihu dajte iz sebe ven ves stres, vsa negativna čustva in skrbi. Samo dihajte. Ob vdihu se napolnite s čisto belo svetlobo, ob izdihu izpustite vse kar vas bremeni, vse kar želite odložiti.

Dihajte in opazujte kako se vaše telo počasi sprošča in umirja, medtem ko ga polnite s čisto belo svetlobo, s prano. Pozornost imejte na dihanju in opazujte, kako se začno odpirati energijski kanali. Lahko vidite barve ali svetlobo, morda oblike ali kaj občutite. Samo prepustite se, dovolite si in opazujte. Bodite brez misli, brez razmišljanj in sodb. Če se kakašna misel prikrade, jo samo poglejte in izpustite. Izdihnite jo.

Dihajte in posvečajte pozornost na dihanje, na polnjenje telesa in na njegovo čiščenje. Če s težavo ohranjate pozornost na dihanju, se osredotočite na predel tretjega očesa in samo bodite. Zrkla nežno usmerite navzgor in vaš um se bo počasi umiril. Telo postaja bolj in bolj sproščeno. Ko postane vse mirno in ste še vedno pri zavesti, ste vstopili v stanje globoke sproščenosti in meditacije. Uživajte v tem stanju in dovolite, da se zgodi, kar se zgodi. Povezani ste s tokom življenja.

Vztrajate kolikor dolgo želite. Preden prekinete meditacijo, se v mislih vrnite nazaj v svoje telo, v prostor kjer ste in ta čas sedaj. Nežno pretegnite telo in ko boste pripravljeni, odprite oči.

Čestitam, opravili ste drugo meditacijo iz cikla učenja meditiranja! Ostanite z mano, naslednjič se spoprijateljimo z mantro.

Posnete meditacije, kjer vadite čuječnost, lahko poslušate na vdihni.si – meditacije, pod kategorijo čuječnost.