Mudra, le kaj je to in kako mi lahko pomaga? Ta teden z novim nasvetom kako lahko izboljšate svoje počutje in zdravje, objavili pa smo tudi novo pravljično meditacijo, ki so vam tako všeč.
 
Kaj so mudre, krvava luna in nova pravljična meditacija
 
 

Ta teden vam naše e-novičke prinašajo:

Če vas zanima več o mudrah pa nas redno spremljajte, saj bomo v kratkem objavili obsežnejši vodnik s fotografijami.

Pa še naša prošnja. Poznate koga, ki bi ga ta vsebina lahko zanimala? Prepošljite mu ta mail in nam pomagajte širiti znanje o meditaciji in sproščanju. Pomagajte nam ustvariti lepšo in mirnejšo prihodnost za vse…


 
pranapad-88
 

Pozdravljeni,

V današnji meditaciji so mi misli nenehno švigale sem in tja in nekako sem jih uspela vsakič znova preusmeriti nazaj na dih. Nato so mi moji možgani začeli pošiljati slike namesto misli, ker so mislili, da bo to šlo skozi. Žal, tudi te sem preusmerila na dih. Po nekaj minutah so začele leteti še pesmi… So tudi vaši možgani tako ustvarjalni?

Ni važno, kaj doživljate med meditacijami, važno je, da vztrajate. Pišite meditacijski dnevnik, ki vam bo služil kot kompas in vam kazal, kaj vse je še pred vami.

Jaz si pišem te - bolj težavne meditacije. Kaj sem doživljala med njimi, kakšno je bilo moje počutje pred in po ter kaj naj poskusim naslednjič.  Poskusite, morda vam pomaga, tako kot meni.

 
 
popotovanje-med-oblake-avatar

Skrivnostno popotovanje med oblake

Za boljše počutje in razvedritev imamo tokrat za vas pravljico.

Popeljali vas bomo na skrivnostno potovanje med oblake. Vas zanima kako? Poslušajte pravljico in podoživite svoje otroške fantazije.

 
 

Kaj so mudre?

Ste že nabavili eterična olja? Prejšnjič smo pogledali, katera olja so primerna za meditacijo, danes bomo dodali še položaje rok ali mudre. Mudre se že stoletja uporabljajo v Ajurvedi za uravnavanje čustvenih stanj in izboljšanje zdravja.

Prsti so povezani s petimi elementi:

  • Ogenj
  • Zrak
  • Prostor
  • Zemlja
  • Voda

Določeni položaji prstov in rok vzpodbujajo pretok energije po meridianih, kar pripomore k boljšemu zdravju in počutju. Začetniki naj bi držali mudre nekaj minut dnevno, izkušeni meditatorji tudi do uro.

Naslednjič, ko se boste slabše počutili ali boste čustveno razdraženi, si privoščite meditacijo ob vonju eteričnih olj in z mudro, ki vas bo še dodatno umirila. Kje vam lahko še posebej pomagajo?

Psihološki stres

Kadar se počutite pod stresom, žalostni ali samo preobremenjeni in želite najti notranji mir in ravnovesje, meditirajte ob vonju bergamotke.

Eterično olje bergamotke znižuje nivoje kortizola, odpravlja utrujenost, zmanjšuje anksioznost in depresijo.

Z rokama naredite mudro Shuni, ki čisti misli in izboljšuje čustveno stanje. S to mudro boste tudi izboljšali intuicijo. Konico sredinca položite na blazinico palca, ostali prsti naj bodo sproščeni.

Bodite v tem položaju vsaj 10 minut. Vmes lahko poslušate kakšno meditacijo za sproščanje ali vadite čuječnost.

Čustvena praznina

Kadar se čutite čustveno prazni ali odmaknjeni, uporabite eterično olje pačuli. Ta nežno poživlja in blaži občutke brezvoljnosti in tesnobe.

Z dlanmi oblikujte mudro Lotus – korena dlani naslonite eden na drugega, palca in mezinca se naj dotikata, ostale prste razmaknite in jih odprite, tako da z dlanmi oblikujete posodico oziroma cvet lotusa. Mudra odpira srce in prinaša blagoslove.

Občutje “zagozdenosti” in nemira

Kadar želite prevetriti svojo energijo, ker imate občutek, da ste se zataknili in potrebujete pomoč pri osrediščanje ter iskanju notranjega miru, meditirajte s pomočjo sandalovine.

Z dlanmi oblikujte Prana mudro – s palci se dotaknite mezinca in prstanca. Kadar zaprete mezinec in prstanec in nanju položite palec, s tem povežete možganski hemisferi. Ta mudra vas bo sprostila in vam dala moč, da se premaknete v željeni smeri naprej.

Občutek nesigurnosti in pomanjkanje samozavesti

Kombinacija Prithivi mudre in olja vrtnice bo v vas vzbudila stabilnost, samozavest in vam povrnila navdušenje, radost in veselje. Olje vrtnice odpira srce - kombinacija obojega pa pomaga, da ponovno prepoznate svojo lastno vrednost in božansko bistvo.

Z nežnim pritiskom staknite konici palca in prstanca, ostale prste pa iztegnite. Meditirajte v tem položaju kolikor dolgo vam prija, lahko pa uporabite to mudro za boljše počutje 3x dnevno po 15 minut.

Miselni kaos

Včasih imajo misli svojo pot in jih težko ukrotimo, še posebej, če so prisotna močna čustva. Z Buddhi mudro boste dosegli miselno jasnino.Kadar uporabite to mudro v meditaciji, boste lažje razumeli in prepoznali intuitivna sporočila, ki jih prejemate od svoje podzavesti. Izboljšuje komunikacijo in omogoča hitrejše razmišljanje.

Z mezincem se dotaknite palca, ostali prsti naj bodo zravnani.

Pomagajte si z eteričnim oljem limone in doživeli boste prerod.

Preizkusite mudre ob naslednji meditaciji in opazujte kako se nanje odziva telo. Pišite nam in nam povejte svojo izkušnjo.

Imejte izjemen teden, poln jasnine in prejetih intuitivnih sporočil. Meditirajte, ter se sproščajte, saj bo ta teden dokaj turbulenten. Prihaja namreč krvava luna, ki bo po napovedih prinesla pravi vihar čustev.

V izogib prehitrim reakcijam, se že zjutraj pripravite na dan s kakšno kratko, petminutno meditacijo, ki vas bo umirila in zasidrala v vaši nameri.


Ostanite trdno na svoji poti in se veselite novih izzivov.

Vaš Vdihni.si