Havajska dihalna tehnika življenja

Verjetno poznate Chi in Kundalini in Tao… Za Mano ste že slišali?

Preselimo se za trenutek na čudovite otoke Hawaii…
Dih pomeni havajskim duhovnim učiteljem življenje. Verjamejo, da z vdihom posrkaš vase pozitivno življenjsko energijo in izdihneš negativno. Dih je tako velik del njihovega življenja, da so ga vpletli v ime otočja.

Ha pomeni dih oziroma dih življenja.
Wai pomeni voda in tudi Mana – življenjska energija.
I pomeni vrhovno oz nekaj več.

Mana, življenjska energija

Dihalna tehnika HA

Mana je v havajski kulturi pomemben energetski vir za zdravljenje in duhovnost. Zmeraj nam je na voljo in povezuje trojnost – zavestno, podzavestno in duhovno telo.

Do Mane lahko dostopamo z dihalno tehniko, ki se ji reče HA tehnika dihanja. S to tehniko vnesemo v svoje telo energijo, sprostimo stres in se napolnimo s svežo zalogo notranje moči.

HA tehniko lahko uporabite kjerkoli in kadarkoli. Pred sestankom, kadar otroci tekajo po hiši in vreščijo, kadar potrebujete malo miru… Zmeraj se lahko povežete z Mano – z življenjsko energijo. Samo zaustavite se – vdihnite skozi nos in izdihnite skozi usta.

HA tehnika

Obstaja kar nekaj različnih načinov te tehnike. Jaz izvajam tehniko 10:10:10:10 in na začetku je bilo zelooo naporno. Vmes se mi je zdelo, da mi bo zmanjkalo kisika in malo se mi je vrtelo. Sedaj se ob njej odlično počutim, z njo začnem meditacijo in ko končam, sem precej bolj sveža in polna energije.

Postopek:

  • sedite s stopali plosko na tleh. Prste na dlaneh prepletite tako, da staknete palca in kazalca nasprotnih dlani v dva kroga oziroma simbol neskončnosti.
  • vdihnite skozi nos in z dihom napolnite trebušno votlino. Uporabite prepono in res globoko vdihnite.
  • zadržite zrak
  • med izdihom dvignite brado malce navzgor in medtem ko izdihujete skozi usta, tvorite zvok HAAAAAAA. To je zvok zraka, ki zapušča telo. Iztisnite ves zrak iz sebe.
  • zadržite dih.
  • ponovno vdihnite in ponovite cikel.

Izdih naj bo 2x daljši, kot je vdih. Jaz naredim krog iz 10 sek vdiha, 10 sek dih zadržim, 15 sek izdihujem in 5 sek držim. Vse to 10x ponovim. Število 10 je simbol celovitosti.
Lahko tudi vdihnete in štejete do 5, zadržite, izdihujete in štejete do 10, malo zadržite in ponovite. HA tehniko izvajajte vsaj 5 minut.

Po končani tehniki dihanja bodite še nekaj trenutkov v občutenju Mane ali življenjske energije, ki kroži znotraj vas. Po končani tehniki se zahvalite za nekaj, kar želite pritegniti v življenje. Preplavljeni z Mano, boste to hitreje manifestirali.
Ker HA tehnika potegne Mana energijo iz vaše okolice, predlagam, da jo delate zunaj, kjer je je v obilju ali ob odprtem oknu.

Meni zelo pomaga in prav srečna sem, da sem odkrila še eno dihalno tehniko, s katero lahko izboljšam svoje počutje.
Vadite in izvedite jo tudi kadar čutite, da se v vas nabira stres, ali ste ostali z avtomobilom v koloni, kadar čakate na sestanek ali pri zobozdravnika. Ni važno kje ste, važno je, da se spomnite na HA tehniko in jo izvedete 😉

Zanima me vaša izkušnja.
Vam gre ob HA dihalni tehniki lažje v življenju? Imate tudi vi več energije?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja