Je Epsom sol dobra zame?

kopanje, epsom sol, grenka sol, sproščanje

Spomnite se na prijeten občutek plavanja v morju in kako vam to poživi telo in “napolni baterije“. Ob prelepem pogledu na prostranost morja in poslušanje sproščujočih zvokov valov; morska voda poskrbi še za eno dodatno, zelo pozitivno nalogo. Polna je dragocenih mineralov, ki so dobri za vas, pravzaprav so esencialni za vaše življenje: natrij, magnezij, kalcij, kalij, silicij in še mnogi. Ti minerali prehajajo skozi kožo v telo in tudi to je razlog, zakaj na morje tako “paše”. 

Morje odganja STRES. Vsaj večina od nas enači morje s počitnicami in sproščanjem. Za dodatno SPROSTITEV na morju poskrbi magnezij, ki ga je v morju ogromno in dokazano deluje proti stresu. Vendar tiste počitnice enkrat ali dvakrat letno niso dovolj, da si naberemo rezervo mineralov (razen, če ste eden izmed srečnežev, ki živite na obali). Mnogi strokovnjaki za dobro počutje priporočajo kopeli z dodatkom Epsom soli.
Epsom sol je sestavljena iz magnezija in pomaga kot sredstvo za razstrupljanje, dobra je za blaženje vnetij in bolečin v mišicah, spodbuja cirkulacijo in pomaga, da lažje in bolje spite.

Epsom sol = magnezij

Epsom sol je magnezijeva sol. MAGNEZIJ je čudovit mineral in dokazano pomaga:

  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
  • prispeva k ravnotežju elektrolitov
  • prispeva k sproščanju energije pri presnovi
  • prispeva k delovanju živčnega sistema
  • prispeva k delovanju mišic
  • ima vlogo pri sintezi beljakovin
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju
  • prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob
  • ima vlogo pri delitvi celic

Tudi skozi kopel ga kar nekaj preide v telo. Magnezij sodeluje v preko 400 telesnih procesih. Z vami bom podelila osebno izkušnjo – ko sem prvič dodala magnezijev malat (ta oblika se v 90% absorbira v telo, medtem ko se magnezijev oksid, ki ga ponavadi najdete na policah supermarketov in v drogerijah, absorbira samo v 6-9%) v svojo prehrano, sem se počutila, kot da sem spila 3 kave. Resnično neverjetno je, kašno spremembo mi je naredil pri splošnem počutju in proti utrujenosti. Od takrat je moj zvesti spremljevalec.
Ogromno ljudi ima danes zaradi sodobnega načina prehranjevanja pomanjkanje magnezija in kaj je lepši način za polnjenje, kot prijetna, topla kopel. Sploh sedaj v zimskem času.

epsom sol, grenka sol, kopei, vdihni.si

V kopel stresite dve skodelici grenke soli ali Epsom soli in se v njej namakajte vsaj 10-20 minut. Lahko jo uporabite tudi kot nožno kopel ali kot piling. Če sol raztopite v destilirani vodi, si lahko iz tega naredite magnezijevo olje, ki ga uporabljate kot dodatek za nego kože (zna pa malo srbeti, posebej kadar ga nanesete na tanjšo kožo).

Meni je kopanje ritual za sprostitev in polnjenje baterij. V kadi rada meditiram in vizualiziram, kako prehajajo minerali v moje telo in pomagajo telesu, da bolje deluje. Ste gledali francosko risanko Nekoč je bilo življenje? Prikazuje način delovanja telesa in ker smo ljudje večina vizualna bitja, si jaz med meditiranjem odvrtim en podoben, prirejen filmček v mojih mislih. Poskusite – lahko pa izberete meditacijo za zdravje telesa – Narava zdravi in boste doživeli nekaj podobnega.

Ideje za darilo?

Jaz sem lani naredila za božična darila solne pilinge iz Epsom soli in bili so naravnost fantastični. Koža je po njih mehka in če dodate v piling kvalitetno olje, še dodatno nahranjena.
Epsom sol lahko zmešate z raznimi eteričnimi olji, dodate cvetove sivke ali kaj podobnega in to podarite kot božično darilo. Meni je najljubša mešanica soli, cimeta in nekaj kapljic eteričnega olja pomaranče. Mmm, izjemno diši, pa še koristno je za telo.

Najcenejšo in zelo kvalitetno Epsom sol dobite v Fmed.eu trgovini, je pa kar nekaj drugih spletnih portalov, ki jo ponujajo. Kupujte pa kvalitetno Epsom sol in pazite na deklaracijo. Naj na njej piše Magnezijev sulfat.

Nekateri Epsom sol uporabljajo tudi za odvajanje, vendar tega ne priporočam, razen če je res dolgotrajno zaprtje in so zaradi tega prisotne bolečine. Bolje je najti in odpraviti vzrok zaprtij, kot pa razvaditi črevesje z zunanjimi snovmi.

Imejte se radi in poskrbite za svoje telo, saj je vaše edino bivališče na tem svetu. Dajte mu dobro hrano, negujte ga s pozitivnimi mislimi in razvajajte ga z masažami in kopelmi.
Najbolje je seveda plavati v morju, ni pa to zmeraj mogoče in takrat se poslužimo prijetnih, koristnih nadomestkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja