Kako ostati mlajši? Z meditiranjem

mladost in meditiranje

Kako veste da se starate? Telo postaja okorno, um postaja len in na celičnem nivoju se dogajajo prve degenerativne spremembe.

Telo lahko rešite z gibanjem, za um in celice je pa po najnovejših raziskavah odlična – da, ugotovili ste – meditacija.

Ustavite se. Dihajte. Spustite.

Dajte svojemu umu oddih od nenehnih misli, ki neprestano tečejo znotraj možganov. Le-tako bo deloval še bolj usmerjeno in učinkovito.

Ohranjanje telomerov

Stres dokazano skrajšuje telomere. Telomeri so proteinske kapice, ki ščitijo DNK v procesu deljenja celic. Tekom življenja se telomere krajšajo in zaradi tega nastajajo celice z napakami, kar vodi v mnoge bolezni. Redna meditacija ohranja telomere in s tem posledično ščiti telo pred slabimi kopijami celic, to pa pomeni ohranjanje zdravja in počasnejše staranje.

Kako mi bo meditacija pomagala ohraniti in povrniti mladost?

Medtem, ko stare študije dokazujejo, da meditacija čudovito izprazni in zaščiti um, sedanje kažejo tudi na to, da ima meditacija izjemen vpliv na ustavljanje negativnih vidikov staranja. Na primer – zmanjšujejo se občutenja depresije, anksioznosti in celo fizične bolečine, vse to pa pripomore k boljši regeneraciji, rasti sivih celic in hitrejši obnovi organizma.

Študjia, ki so jo naredili španski raziskovalci kaže točno to. Ljudje, ki so 10 let redno meditirali so kljub podobnemu življenjskemu slogu imeli za 10% daljše telomere od svojih vrstnikov.

Lani je francosko – ameriška naveza znanstvenikov prišla do spoznanj, da dolgoročno meditiranje upočasnjuje notranjo uro. Znanstveniki so analizirali imunske celice 38 posameznikov. Od tega je bilo v skupini 18 posameznikov, ki prakticirajo čuječnost, ostalih 20 pa ni meditiralo. Raziskovalci so uporabili postopek DNK metilacije, da bi videli kazalnike staranja celic, tako imenovane naše “epigenetske ure”.

Ugotovili so, da so imeli starejši ljudje (nad 52 let) hitrejše epigenetske ure, kot njihovi mlajši soudeleženci raziskave. Oboji niso meditirali. Skupina ljudi, ki prakticira meditacijo, ni kazala teh znakov pospeševanja notranje ure. Starejši ljudje (ki se že dlje časa ukvarjajo z meditacijo), so imeli celo počasnejše notranje ure, kot njihovi mlajši člani skupine.

Študijo še morajo ponoviti in če se še enkrat pokažejo podobni rezultati, se zagotovo splača vložiti nekaj časa dnevno v ohranjanje mladosti. Že sedaj se.

3 odlične meditacije za ohranjanje mladosti

  1. Večna mladost  je vodena meditacija, v kateri se podate na mistično pot do svojega notranjega vrelca mladosti.
  2. Čiščenje podzavesti je hipnoza, ki očisti podzavest. Po čiščenju organizem bolje deluje in sčasoma, ko dovolj počistimo, začnemo bolje živeti. V podzavesti imamo shranjenih na tisoče programov. Eni so dobri, drugi nas ovirajo.
    Po tej čudoviti hipnozi se boste počutili kot prerojeni.
  3. 14 dni vdihov je vaja čuječnosti. S čuječnostjo se začnete zavedati telesa, prej zaznate škodljive misli ali situacije v katerih se nahajate. Življenje brez stresa dokazano podaljšuje življenje in prinaša mladostnost.

Stres in zdravje

Ostanite mladi z meditranjem

Stres slabo vpliva na telo, to čivkajo že vrabčki na vejah. Ob dolgotrajnem stresu začne telo pešati in se hitreje starati.

Raziskave kažejo, da že samo nekaj minut meditiranja dnevno, znižuje nivo dojetega stresa, ljudje izkušajo več optimizma, poveča se kreativnost in pozornost.

Redno meditiranje omogoči telesu, da se regenerira in obnovi.

Izboljšan fokus

Pozornost ali fokus je nekaj, kar z leti drastično upada. Zadnje študije kažejo, da lahko meditacija prepreči in celo obnovi zmožnost usmerjene pozornosti, kot tudi sposobnost analitičnega razmišljanja in odločanja. (študije in raziskave)

V zgornjih študijah lahko tudi zasledimo, da so raziskovalci prišli do sklepa, ki kaže, da imajo tisti, ki dnevno meditirajo, nadpovprečno boljše zmožnosti polaganja pozornosti, kot tisti, ki se ne poslužujejo meditativnih tehnik.

Naredite nekaj zase, za svoje zdravje ter mladostnost in začnite z rednim meditiranjem že danes. Začnite z 14 dni vdihov, da se naučite meditiranja. Vmes preizkusite še kakšno drugo vodeno meditacijo, ki vas bo še dodatno sprostila in popeljala v notranji svet sprostitve. Prebrali ste da pomaga. Začnite danes in ohranite mlado telo in oster um do pozne starosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja