Krepčilen zimski napitek

Zimski napitek z ingverjem

Jaz ga naravnost obožujem. Odkar so na pohodu virusi, si vsako jutro naredim napitek iz ingverja. Začela sem ga piti, ker sem se počutila utrujeno in zdelo se mi je, da bodo virusi tudi mene priklenili za nekaj dni v posteljo.

Po prvem kozarcu sem se že počutila bolje, z več energije in osvežena. In sedaj si ga naredim vsako jutro, ter s tem držim viruse in bakterije proč od sebe.

Te zanima kaj je ta čudežen napitek?

Obstaja več različnih receptov, jaz imam rada hitre in enostavne rešitve in ga pripravim takole:

Vrežem za en prst dolg kos ingverja, ga olupim, narežem in stresem v mešalnik. Nato stisnem sok ene limone, ter to dodam k ingverju. Dodam še žlico medu, en dober ščepec cimeta in mlačno vodo. Vse skupaj dobro zmiksam, nalijem v kozarec in spijem po požirkih.

Ingver vsebuje protivnetne in antibakterijske snovi, ki pometejo z virusi gripe in prehlada. Pomaga tudi proti slabosti.
Nekaterim je njegov pekoč okus neprijeten – takrat dodajte več vode in kanček več medu.
Ingver pomaga pri vzpostavitvi boljšega počutja v smislu dviga energije. Meni je zmanjšal potrebo po kavi, kar mi je izjemno všeč.

Limona je najbolj znana po tem, da vsebuje veliko vitamina C. Ste vedeli, da lahko pomaga izboljšati kožo, osveži dah in pomaga pri hujšanju?

Med pomaga zniževati vnetne procese v telesu, v kolikor ga uživate svežega (hladnega). Ima ogromno pozitivnih učinkov, od tega da je bogat z antioksidanti, lahko pomaga izboljšati holesterol, deluje protibakterijsko in je antioksidant.

Vse troje skupaj dobi novo razsežnost, ki se ji reče sinergija. Kadar združite med, limono in ingver, potencirate njihove dobre učinke na telo in rezultati so naravnost odlični.

Upam, da sem vas navdušila in si boste že danes privoščili svoj krepčilen zimski napitek. Priporočam, da ga spijete zjutraj ali tekom dneva, saj se zna zgoditi, da vam bo povrnil energijo in boste zvečer želeli opraviti še tooolikooo stvari…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja