Meditacija – astralna projekcija

astralna projekcija meditacija

Danes se bomo podali v mistične vode. Sama te meditacije še nisem izvajala, sem pa izbrskala tri tehnike, s katerimi se lahko podate na potovanje v astralno dimenzijo.

Večina mistikov opisuje astralno projekcijo kot razdružitev fizičnega in astralnega telesa (duša). Astralno telo naj bi se v tem času prestavilo v četrto dimenzijo, imenovano Astralna dimenzija. Ta proces je popolnoma naraven in se zgodi vsako noč, ko zaspimo. Tja gre astralno telo, ko fizično telo umre. Naša zavest neprestano prehaja. Večina ljudi se teh prehodov ne zaveda in dovoli podzavesti, da v astralni dimenziji naredi bazen sanj. V to višjo dimenzijo zavedanja lahko tudi zavestno prehajate.

V astralni dimenziji so fizikalni zakoni drugačni. Tukaj so predmeti po svoji masi redkejši in bolj energetski. Vse je posledica misli in manifestacija je hipna. Predmet lahko vidite iz vseh strani naenkrat, hodite skozi stene in letite.
Kadar ste v astralni dimenziji, je vse kar morate narediti da se prebudite to, da si zaželite, da se prebudite in se boste. Nenehno ste povezani s svojim fizičnim telesom, kot z nekakšno elastiko, ki vas potegne nazaj kot na bungee-ju. Vaše fizično telo se zaveda okolice in če se karkoli zgodi v tretji dimenziji, vas telo nemudoma potegne nazaj in prebudi. Morda izkusite trenutno paralizo, ko se zavest ponovno povezuje s telesom, vendar je to samo trenutno stanje in ste lahko brez strahu. Tudi v primeru, da na vašem potovanju po astralu postanete preveč navdušeni ali čustveni, vas bo telo takoj potegnilo nazaj. Poskusite ohranjati mirno kri in ostanite pozorni. Ves čas ste popolnoma varni. V astralni dimenziji ne morete umreti, saj ste tam nesmrtni s polno močjo kreacije. Tudi vaše fizično telo ne more umreti, kadar ste tam, saj lahko to povezavo med njima prerežejo samo visoka angelska bitja v času smrti, ki je tudi pogojen z vašo odločitvijo in časovnim razporedom.

Četrta dimenzija

V četrti dimenziji tečeta čas in realnost drugače kot tukaj, v tretji. Videli boste stvari, ki jih v tretji dimenziji ni. Da bi videli druge kraje in časovna obdobja, morate biti zelo osredotočeni in zelo natančni glede svojih namer. Lahko tudi srečate ljudi, ki so prešli na drugo stran in se preobrazili v višjo stopnjo zavesti. Poskusite se naučiti teleportirati se ali translocirati. V kolikor imate težave, se osredotočite na prostor nekaj korakov od vas in se zavedajte, da ste čista energija, zaukažite si, da se prestavite tja. Lahko tudi zaprete oči, si predstavljate željeno lokacijo, kamor želite iti in usmerite vso svojo pozornost in namero na ta prostor. Vrtite se okorg v krogih vedoč, da ko se boste ustavili in odprli oči, da boste tam. Če izgubite koncentracijo, bo podzavest prevzela vajeti in vas popeljala v spanec. Če se ujamete, da se bojite, zaprite oči in mislite na kraje, živali in ljudi, ki jih imate radi, jih napolnite z ljubeznijo in to vam bo dvignilo vibracijo. Zabavajte se in se igrajte z raznimi možnostmi.

Tehnika 1:

pripravite se za v posteljo, bodite oblečeni v nekaj lahkotnega in naj vam bo dovolj toplo. Ko boste pripravljeni, zaprite oči in se skoncentrirajte na svoje dihanje. Naredite nekaj dihalnih tehnik, medtem ko se osredotočate na posamezne dele telesa, da jih sprostite. To lahko naredite tako, da napnete mišico za mišico in jo s tem sprostite. Nato prenesite svojo pozornost na tretje oko in mirujte. Osredotočite se na to točko in bodite popolnoma sproščeni. Dovolite telesu, da zaspi, vendar držite pozornost na tej točki. Če vam bodo po glavi švigale misli, boste ostali budni. V tem primeru se poskusite čez dan imeti čim več gibati in obremenite telo, da boste boste telesno utrujeni in boste lažje zaspali. Sčasoma bo vaše telo postalo zelo težko. To je začetek telesnega spanca. Čez čas se bo vaše telo zdelo lažje in lažje in imeli boste občutek, da lebdite. To je točka, kjer se astralno telo začne ločevati od fizičnega.

Morda slišite zvoke, kot je statika ali začutite vibriranje ali zbadanje v telesu. To se po navadi občuti v srčni čakri in je podoben občutek, kot pri vzletu letala. Morda začutite, kako se telo polni z energijo. Ostanite mirni in skoncentrirani. Čez nekaj trenutkov se bo vse umirilo in lebdeli boste. Sedaj ste v astralni dimenziji. V začetku je premikanje dokaj težavno. Če je vse temno, se z mislimi zakotalite, se vstanite in odprite oči. Izvedite test ali ste v astralni dimenziji. Iztegnite prst z namenom, da ga raztegnete, skočite z namenom, da boste lebdeli, potisnite roko skozi steno – morda se vam bo zdela gosta, vendar z nekaj truda lahko spravite roko skozi. Zapomnite si, da se tukaj da vse izvršiti. Raziskujte.

Tehnika 2:

ta tehnika je podobna kot prejšnja. Čez dan izberite v svojem stanovanju sobo in si dodobra zapomnite vsako podrobnost. Zvečer se pripravite za v posteljo in začnite s procesom sprostitve telesa, enakim kot v prejšnji tehniki. Ko boste sproščeni, se začnite osredotočati na podrobnosti v tej sobi. V mislih jo preglejte, hodite po njej, kot ste to počeli čez dan. Nadaljujte in ko bo vaše telo zaspalo, se boste znašli v astralnem telesu v sobi, ki jo vizualizirate. Ponovite test, ki smo ga opisali zgoraj, da se prepričate ali ste v astralnem svetu ali ne.

Tehnika 3:

Še ena dobra tehnika je, da se zjutraj ujamete, kadar zaspite nazaj. Takrat je telo še napol v snu. To lahko poskusite čez vikend, ko imate čas. Pustite telesu, da zaspi nazaj, osredotočajte se na tretje oko in bodite mirni. Raziskujte, testirajte in ohranite mirnost.

Nasveti:

 • če je vaše telo čez dan aktivno in zvečer fizično utrujeno, se bo proces odvil hitreje
 • preden se podate na astralno potovanje poskusite meditirati, da umirite svoj um
 • več kot vadite, lažje postane

Javite kako vam je šlo, lahko tule ali pa na FB

Pišite mi, zaupajte mi vaše težave iz tega področja, odgovorim vam v naslednjem prispevku, če je preveč osebno, pa prek maila. Morda bo to pomagalo tudi komu drugemu, ki bo prebiral te strani.

Hvala vsem za vaša sporočila!

6 thoughts on “Meditacija – astralna projekcija

 1. Miha Mali pravi:

  Zdravo. Rad bi vam predstavil mojo izkušnjo in vas hkrati nekaj vprasal. Zgodilo se mi je nekaj podobnega kot je astralna projekcija, vendar ni bila namerna. Zato sem malo pobrskal za kaj bi lahko slo in naletel na prej omenjeni pojem. Hotel sem izkusiti astralno proekcijo in pravzaprav mi je ze skoraj uspelo v prvem poskusu (telo mi je vibriralo, slisal sem zvoke, kot da bi pihalo, spalna paraliza…) in uspelo mi je celo dvigniti glavo da sem pogledal na televizijo in uro, ki sta bila v istem prostoru kot sem spal. Ampak ko sem poskusil dvigniti celo telo, je bilo zaman, ker sem zacutil kot da bi imel utež/pririsk na prsih in srce mi je nenormalno hitro utripalo, to me je prestrasilo in sem se hitro zbudil. Zato me tudi zanima ce sta ta dva opisana simptoma nenevarna in je najbolje da jih poskusam ignorirati? Hvala in lp 🙂

  • Petra Kmetec pravi:

   Pozdravljen Miha in hvala za komentar. Ste morda pomislili na to, da je bil dvig glave tudi del astralnega potovanja? Spalna paraliza je normalna, saj telo s tem poskrbi, da se ponoči ne poškodujemo med sanjanjem. Med astralno projekcijo lahko potujete po prostoru, medtem, ko vaše telo spi. Koliko lahko razberem iz zapisa ste se zavedli svoje nove izkušnje in ustrašil. To je privedlo do povišanega bitja srca in vas prebudilo. Astralna projekcija je zelo tanka črta med zavednim in nezavednim. Kakšen je bil pa občutek prej? Ko ste še bili v astralu?
   Lp, Petra

 2. Igor N. pravi:

  pozdravljena Petra! o astralni projekciji ne vem skoraj nič imam pa občutek da se največkrat dogaja v globokem spancu tik pred vstajanjem. se mogoče motim? zdijo se mi lucidne sanje povezane z astralno projekcijo, ker sem jih edine najbolj žive sanjal dan po novem letu januarja 2001 in jih še vedno skušam razumeti, za kaj se je sploh šlo? o tem ne bi tukaj ker so sanje nekaj osebnega in nočem da mi jih drugi posplošujejo. skratka zavedam da se mi dogajajo a ne vem kaj jih sproži. rad bi se zavestno naučil projicirat pa se ne znam. so metode ampak ne pomagajo. lp

  • Petra Kmetec pravi:

   Igor pozdravljen;
   kolikor sem raziskovala astralno projekcijo in lucidne sanje so odgovori in stališča zelo različna. Nekateri so mnenja, da je to eno in isto, drugi razlagajo, da je to nekaj popolnoma drugačnega. Dejanskih znanstvenih dokazov pa zaradi osebnih izkušenj skoraj da ni. Razlika naj bi bila v tem, da imate na potek lucidnega sanjanja vpliv (ste budni v sanjah in jih lahko usmerjate), medtem ko naj na astralno projekcijo ne bi imeli vpliva, saj se dogaja v drugi sferi oz v astralni dimenziji.
   Jaz sama nimam izkušnje z astralom, lucidne sanje ja, astral pa mi je dokaj nepoznan.
   Sanje so ponavadi povezane z našo podzavestjo in nam večkrat sporočajo to, česar si morda ne želimo priznati ali pa samo predelujejo dogodke, ki se nam zgodili. Jaz na primer precej pogosto sanjam zelo žive sanje, kadar gledam pred spanjem kakšen napet film ali nanizanko. Čeprav zavestno vem, da je to namišljena zgodba, jo moje telo ponotranji in sanjam o zvereh, potresih, ali o čem je pač film šel 🙂
   Bolj so mi zanimive sanje, ki si jih težko sami razložimo, vendar ko jih vzamemo pod drobnogled, lahko vidimo, da nam poskuša naša notranjost nekaj povedati. Na primer kadar so ljudje pod prevelikim pritiskom, lahko sanjajo, da vidijo mizo, na kateri so kupi papirja.
   Saj ne vem, če sem vam odgovorila na vprašanje oz mnenje 🙂 Lep dan, P.

 3. Lea G. pravi:

  Meni se je zgodilo nekaj zanimivega. Šla sem spat in potem sem videla vijolično svetlobo, začelo se mi je malo vrteti in lahkotno sem zapustila telo. Lebdela sem po naši hiši in ustavila sem se na hodniku pred vhodnimi vrati. Roko sem naslonila na steno, ker sem hotela, da bi šla skozi zid, vendar ni hotela iti, ali pa sem bila jaz premalo vztrajna.
  Ima kdo kakšne podobne izkušnje?

 4. Vid P. pravi:

  Pozdravljeni, ko berem komentarje vidim da je vecina imela nezazeleno astralno projekcijo, jaz sem pa že poskušal več dni pa je še vedno nisem imel. Vseeno pa imam eno vprašanje; kaj se lahko zgodi kaj slabega ko sem v astralni projekciji?

  Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja