Meditacija s pomočjo mantre

meditacija s pomočjo mantre

Nežno smo že zakorakali v svet meditacij. Danes bomo meditirali s pomočjo mantre. Budistični menihi jo uporabljajo že stoletja, če ne že tisočletja, da se potopijo globoko v stanje spremenjene zavesti in transa. Za dosego tako globokega stanja, je potrebna dolgoletna praksa. Začnimo danes in morda se nam bo uspelo povezati z njihovo univerzalno zavestjo.

Vse je sestavljeno iz svetlobe, barv in zvoka. Mantra je tehnika, s katero nastavite svojo vibracijo z uporabo različnih zvočnih kombinacij. Kadar uporabljate določene vibracijske zvočne vzorce, lahko dosežete stanje globoke sprostitve, transa ali celo spremenjene zavesti. Večina manter izhaja iz starodavnih Sanskrtskih Ved, iz svetih Indijskih tekstov in se prakticira v budizmu, sikhizmu in jainizmu. Poznamo mnogo manter, ki imajo različne pomene, lahko jo tudi sami ustvarite, kadar pojete besede, ki so močne.

Mantra meditacija

Naj vam bo udobno in zaprite oči. Če se s težavo umirite, usmerite zrkla nežno navzgor proti tretjemu očesu z zaprtimi vekami. Naredite nekaj globokih vdihov in izdihov in ko boste pripravljeni, začnite peti.

Lahko poskusite z besedo ‘’Om’’, ki je vibracija Brahme ali Očeta Boga ali pa z besedo ‘’Ah’’, ki je vibracija ljubezni. Lahko tudi poskusite peti ‘’Ah’’, medtem ko usmerjate pozornost na Mamo Zemljo ali ‘’Om’’ in usmerjate pozornost na Univerzalen um. Z vsakim globokim dihom, dovolite glasilkam, da ustvarijo vibracijsko polje in začutite, kako resonira skozi vsako celico telesa. Z vsakim izdihom ponovite ‘’Ommmmmm’’, vdihnite in ponovno ‘’Ommmmmm’’.

Dovolite telesu, da napolni vsako celico s to zdravilno energijo, naj jo posrka in dovoli zvoku, da jo pozdravi. Ko začutite, da ste se dovolj preželi z zdravilno močjo zvoka in vibracij, počasi prenehajte ponavljati mantro, ostanite na miru še nekaj trenutkov in ko boste pripravljeni, odprite oči

Čestitam, opravili ste tretjo meditacijo iz cikla učenja meditiranja! Ostanite z mano, naslednjič se spoprijateljimo z vodeno meditacijo ali vizualizacijo.

P.s.: Če še niste preizkusili prejšnjih dveh meditacij, vas vabim, da jih pogledate na:
Prana meditacija
Čisto osnovna meditacija