Meditacija…

meditacija meditacije meditiranje

Meditacija…

Dolgo časa sem se je otepala, češ da nimam časa zanjo, da imam kaj bolj pametnega za početi, da je to za tiste, ki ne vedo, kako naj preživijo dan.

In vedno znova sem začutila potrebo znotraj sebe – težnjo, da bi bilo dobro, da jo izvajam. Ne enkrat na mesec ali na pol leta, ampak redno. Vsak dan. 

Zakaj? Vsakdo ima svoj vzgib, moj je bil, da se očistim. Očistim vseh tujih misli, emocij, vibracij, ki jih oddajajo. Nekako imam to srečo, da nase potegnem energije iz okolja in potem sem utrujena ali polna energije, odvisno s kom se družim.

Meditacija zame…

Meni meditacija predstavlja druženje z mano, z mojim bistvom. In bolj redno kot jo izvajam, bolje se počutim v svojem lastnem telesu. Prepoznavam svoje lastne želje in potencial. Prej sem imela tuje želje za svoje. Nekako sem jih sprejela, posrkala in posvojila. Seveda sem vedela nekje globoko v sebi, da to ni to, ampak če nisi uglašen sam s seboj, tega ne prepoznaš. Nekaj te moti, vendar greš hitro čez to, češ, jaz vem kaj je zame najbolje.

Sem bolj osrediščena in vsak dan si bolj zaupam.

Kako meditirati? Jaz sem si doma ustvarila kotiček za meditacijo. Najraje meditiram zjutraj, ko vse okrog mene še spi. Tako nimam zunanjih motenj in lažje se povežem. Včasih si predvajam kakšno meditativno glasbo, včasih si prižgem kadilo, svečko, odvisno od počutja.
Vsedem se, si v mislih predam sporočilo kaj želim doseči in potem uživam v odkrivanju informacij, ki prihajajo iz globin duše. Na začetku je bila tišina in spokojnost, sedaj pa že dobivam uvide v dogodke, situacije, ki jih želim presečt.

Kaj mi je najpomembneje pri meditaciji? Da si vzamem tistih nekaj minut samo zase, da se umirim in si naredim miselni načrt kako naprej.
Seveda je potrebno potem dosti akcije, da se vse ideje spremenijo v realnost, ampak to je že druga zgodba.

Bodite radostni <3 in začnite že danes meditirati.

Meditacija

 

Save

Save

Save

Save