Meditiranje s pomočjo eteričnih olj

meditiranje s pomočjo eteričnih olj, meditacije z aromaterapijo

Aromaterapija v meditaciji

Namen aromaterapije je vplivati na človekovo zdravje in počutje. Tudi meditiranje vpliva na stanje telesa in duha. Zaradi tega ju je čudovito združiti in iz obojega potegniti kar največ koristi. Meditacija je lahko še bolj zdravilna in popolnoma transformativna. Z aromaterapijo lahko dosežete še globljo sprostitev, se prizemljite ali povečate intuicijo.

Meditacija z uporabo eteričnih olj

Najprej si določite namen meditacije.

Kaj želite doseči? Se sprostiti; dobiti vpogled v kakšno preteklo situacijo in videti povezave z vašim nezavednim; se želite povezati s svojim višjim jazom; prejeti ideje; želite mirno zaspati ali dobiti več energije?

Nato izberite eterično olje, ki vam bo v podporo pri namenu meditacije. Nekaj kapljic olja kanite v izparilnik ali pa ga kanite na robec in vsaj trikrat globoko vdihnite.

Zaprite oči in se začnite osredotočati na vonj. Začutite ga. Prepoznajte njegovo bistvo, esenco. Predstavljajte si ga kot barvo ali kot rastlino. Morda vidite esenco kot svetlobo ali slišite kakšen zvok, prejmete občutek ali doživite spomin. Samo zaznajte ga. Naj se vas dotakne. Nato se začnite osredotočati na dihanje. Na vdih in na izdih. Brez kontrole, brez analiz, brez sodb. Kakor hitro vam začno misli uhajati, jih vrnite nazaj na dihanje. Vonj v prostoru, naj bo poleg diha, vaše sidro meditacije.

Začutite sprostitev telesa in v mislih ponovite namen meditacije, ter se dalje osredotočajte nase. Na dih, na vonj, ter samo bodite.

Ob koncu meditacije zapišite svoje uvide, misli, ki so se pojavljale ali občutke v meditacijski dnevnik. Preizkušajte različne vonjave, da boste našli sebi najprimernejšega. Dobro je imeti doma vsaj 3-5 različnih vonjev, med katerimi lahko izbirate glede na psihofizično stanje v katerem ste in glede na namen meditacije.

Kateri vonji so najboljši za meditiranje?

Osebno imam najraje vrtnico, saj v meni vzbuja občutke miru, sreče in ljubezni. Ima tudi zelo visoko vibracijo in me sprosti in pripravi za meditacijo. Povezana je s kronsko in srčno čakro ter pomaga pri vizualizacijah.

sivka, aromaterapija, meditacija

Bosvelija ali sveto kadilo je čudovit vonj, ki sprošča. Že stoletja se uporablja pri svetih ritualih, prizemljuje in obogati mentalne procese. S tem vonjem lahko dosežemo globlja meditativna stanja.

Kadar potrebujete dodatno sprostitev, uporabite sivko. Sprošča in je resnično prijetna za uporabo.

Za dvig energije je dober vonj rožmarina ali citronele, oba dvigujeta koncentracijo in zmanjšujeta psihološko utrujenost.

Sandalovina je tipičen meditacijski vonj, ki ga imajo radi v hindujskih praksah. Naj bi opominjal ljudi na njihovo pravo naravo. Deluje antidepresivno.

Ylang Ylang povezuje moško in žensko energijo, odstranjuje negativnost in nas povezuje z božansko vibracijo.

Muškatna kadulja spodbuja intuicijo in izboljšuje koncentracijo in spomin.

Vsa ta olja dobite v specializiranih BIO prodajalnah, lahko jih pa tudi naročite preko spleta.

Alternativa eteričnim oljem je šopek rož, ki ga poduhate in se nanj koncentrirate tekom meditacije, pa še krasil bo vaš dom.

“Smell is a potent wizard that transports you across thousands of miles and all the years you have lived.”
Helen Keller

Meditirajte vsaj en teden s pomočjo eteričnih olj, da boste resnično občutili in prepoznali njihov zdravilni vpliv.

 

 

p.s. – če imate kakšna vprašanja, nam pišite. Tudi če imate težave, nam pišite.

p.s.s. – zelo bomo veseli, če boste po končani meditaciji na Svetu meditacij zapisali in objavili vašo izkušnjo. Hvala vam že v naprej 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja