Postopek nakupa po korakih

1. Izbira in nakup naročnine

S klikom »PRIJAVI SE« na strani blagajne, kupec izjavlja:
  • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
  • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost;
Uporabnik želeno naročnino poišče preko menijev. Podatki o naročnini so izpisani ob izdelku. V kolikor želi naročnino kupiti, klikne na “IZBERI PREMIUM” ali gumb za začetek meditiranja pri izbrani meditaciji, s čimer izdelek doda v nakupovalno košarico, v kateri ostane vse dokler ga ne potrdi za nakup (»Na blagajno«) oz. jih ne odstrani iz le-te. Uporabnik je ob dodajanju izdelka v košarico neposredno preusmerjen na stran za zaključek nakupa. V kolikor je na izbran izdelek podana koda za popust ali nagradne točke, ki jih uporabnik želi koristiti je potrebno v nakupovalni košarici to tudi označiti. Skozi zaključek nakupa bo uporabnika skozi celoten nakup vodil sistem po korakih. Izpolniti je potrebno vsa obvezna polja, ki so tudi primerno označena (Ime in Priimek; Elektronski naslov; Geslo;). V kolikor je kupec že registriran uporabnik, se podatki prenesejo samodejno, pri tem dodatno izpolnjevanje polj ni potrebno. Kupec zaključi naročilo z klikom na gumb “PRIJAVI SE”.

2. Registracija uporabnika:

Zaradi narave kupljenih vsebin (naročnina na plačljive vsebine spletnega meditacijskega portala) lahko nakupe opravijo le registrirani uporabniki. Vsak nakup bo hkrati tudi samodejno registriral novega uporabnika, ki bo prejel uporabniško ime in geslo za dostop do naročenih vsebin. V kolikor je uporabnik že registriran in želi kupljene vsebine povezati s svojim uporabniškim računom, se mora pred nakupom prijaviti v spletni portal s svojim uporabniškim imenom in geslom. Registracija je brezplačna. Z ustvaritvijo računa bodo vaši nakupi hitrejši, na tekočem boste s statusom naročila, hkrati pa boste lahko pregledovali tudi zgodovino vaših naročil.

3. Zaključek nakupa:

Po končanem postopku izbire kupec pošlje naročilo (klik na PRIJAVI SE), pri čemer se pojavi uporabniški vmesnik za vnos podatkov o plačilni kartici s strani ponudnika plačil Stripe. Vdihni.si ne upravlja in ne shranjuje nobenih podatkov o plačniku ali njegovih plačilnih karticah. Splošni pogoji ponudnika plačil Stripe so prikazani med samim postopkom plačevanja. Ko kupec uspešno zaključi nakup dobi na svoj vpisani elektronski poštni naslov obvestilo, z vsemi že vpisanimi podatki (izbrani način plačila, ime in priimek, e-naslov, naročeni izdelki, cena posameznega izdelka, skupna cena vseh naročenih izdelkov, vrednost ponavljajočih naročnin, datum naslednjega plačila, datum zadnjega plačila, celoten znesek nakupa). Pravni status takšnega naročila je “zaključen” in dokončen.

4. Dostop do kupljenih vsebin:

Kupec dobi dostop do kupljenih vsebin neposredno po uspešno opravljeni transakciji. Za dostop do vsebin se mora uporabnik prijaviti na portal Vdihni.si kjer bo samodejno dobil dostop do kupljenih vsebin. V kolikor transakcije ni mogoče uspešno potrditi se status naročila spremeni v “na čakanju”. V tem času uporabnik nima dostopa do naročenih vsebin. Kupec ima dostop do plačljivih vsebin le v času aktivne naročnine. Podati o trajanju naročnine so navedeni ob nakupu in v uporabniških straneh, kjer jih je tudi mogoče spreminjati.

5. Ponavljajoča plačila

Vse naročnine se ponavljajoče obnavljajo. Plačila se izvajajo samodejno po izbranem načrtu. Mesečne naročnine se obnavljajo mesečno, letne na letni bazi. V kolikor pride pri ponavljajočih plačilih do napake in plačila ni mogoče izvesti preide naročnina v status “preklicano” in kupec izgubi dostop do plačljivih vsebin.