Si želite meditirati, vendar nekako ne morete začeti?

želiš meditirati? meditacije, vodene meditacije

Večina izmed nas se zaveda, da je meditiranje izjemna mentalna higiena in da je zelo blagodejno za nas. Sprošča nas, nam daj vpogled vase, hitreje razrešimo težavne situacije, ne vrtimo se več v čustvenih viharjih in prej se premaknemo naprej na svoji poti življenja.

Meditacija je izjemna mentalna higiena, ki blagodejno vpliva na telo.

Če želite meditirati, vendar tega ne počnete, se vprašajte zakaj odlašate nekaj tako koristnega za vas in vaše zdravje.

Seveda se zgodi, da si zaželimo meditiranja in se tako zakopljemo v opravke, da nam zmanjka časa. Morda mislite, da ste preveč zaposleni, da bi si privoščili nekaj časa zase; morda menite, da nimate pravega prostora oziroma vzdušja za meditiranje.

Naš um je izjemno produktiven, kadar je potrebno najti razloge zakaj nekaj odložiti ali prestaviti. Je pa sedaj idealen čas, da pogledate izven okvirjev izgovorov in najdete sebe znotraj meditacije. Najdete mir, notranjo umirjenost, širino vesolja… – vse to je samo en dih vstran.

Vprašajte se, kaj bi se zgodilo, če bi za nekaj minut ustavili svoje tempirano življenje in zamenjali nekaj minut za miselni in notranji mir. Leži pod nenehnim delom morda strah, da bo brez vaše kontrole vse propadlo? Morda vas je strah se soočiti sami s seboj in končno spregledati kakšne so posledice vaših dejanj. Morda vas je strah, da če si priznate trenutno situacijo, boste morali ukrepati in želite to s svojo navidezno slepoto delovanje prestaviti na nedoločen čas. Morda se vam zdijo vsi trenutni problemi bolj domači in prijazni, kot je potovanje v neznano znotraj globin svojega uma in duše.

Resnica je, da kadar se umirimo in sodelujemo z globinami svojega neznanega – takrat povežemo delčke svojega bitja in življenje postane boljše, lahkotnejše in jasneje ga vidimo. Prej zaznamo svoj namen in začenjamo videti spone, ki smo si jih dali čez oči.

Kadar se samo za nekaj trenutkov poglobite vase, se vam odpre morje različnih možnosti. Podarite si notranji mir iz katerega lahko kreirate in delujete mnogo bolje, kot iz stresnega načina življenja. In meditacija vam lahko to da. Pa četudi je to pet minut na dan, je lahko teh pet minut blagodejnih in naredijo veliko spremembo v počutju in delovanju.

Jaz imam rada treninge čuječnosti ali mindfulness po angleško. Kadar se pa želim res odklopiti in “pocartati” svojo dušo, pa grem na popotovanje z vodenimi meditacijami, ki me ponesejo na mnoge čudovite kraje. Malo pobrskajte po portalu, zagotovo boste našli kakšno, ki vam je pisana na kožo.

Poskusite, vztrajajte in natrenirajte svoj um, da se lahko znotraj meditacije sprosti. Morda prvič še ne bo uspelo, bo pa uspelo tretjič, četrtič, petič. In ko boste začeli petič meditirati, bo um z velikim veseljem zdrsnil v meditativno stanje, saj mu bo to pomenilo dobrodejen počitek in oddih od ponorelega sveta.

Želim vam uspešno meditiranje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja