Treniraj hvaležnost za izklesan um

hvaleznost za izklesan um

Vsi vemo, da je za močno in zdravo telo treba trenirati. Samo eno telo imamo in prav je, da za njega skrbimo. AMPAK. Trening telesa ni dovolj, da smo bolj srečni.

Pomembno je, da znamo trenirati tudi um. Treniranje oz. vsakodnevno izražanje hvaležnosti je eden izmed zelo enostavnih, hitrih in brezplačnih treningov, ki v življenje prinese toliko pozitivnih stvari.

Ko si iskreno hvaležen, istočasno ne moreš občutiti negativnih čustev (zavist, jeza, žalost, …). Ko na začetku ali ob koncu dneva preučiš svoj dan in zapišeš lepe trenutke, se pomiriš in svojo vibracijo dvigneš na višji nivo. Hvaležnost ima namreč najbolj pozitivno vibracijo. Spanec je boljši, odnosi se izboljšajo, bolj znaš uživati v trenutku, stvari nimaš več za samoumevne, zmanjšaš anksioznost in notranji nemir. Ker sprostiš svoj notranji krč, si tudi bolj produktiven in kreativen (ideje kar letijo).

Ko si hvaležen, po svojem telesu sproščaš drugačno (boljšo) kemijo, ki pozitivno vpliva tudi na tvoje fizično zdravje. Oddajaš drugačne vibracije in v svoje življenje pritegneš bolj pozitivne stvari.

Veš tisto, ko kupuješ nov avto in nato povsod vidiš prav takega, ki ga želiš kupiti. Zakaj? Ker je tam tvoj fokus in tvoja pozornost. In ko svoj um natreniraš, da je bolj pozoren na pozitivne stvari, več tega vidiš in prejemaš. Kar pomeni, da imaš samo še več razlogov, zakaj biti hvaležen.

Hvaležnost lahko zapisuješ v dnevnik* (izberi si takega, ki ti je všeč, ker lepe stvari se piše v lepe zvezke), v telefon, obstaja tudi cela vrsta aplikacij. Obstaja tudi Happy Jar, v katerega mečeš listke, na katere zapisuješ stvari, za katere si hvaležen. In čez eno leto (ali prej) pogledaš, kaj vse lepega se je zgodilo. Občutek je super. Ker spoznaš, da je tvoj svet prav lep (tudi leta 2020) 🙂

Ta happy jar lahko kupiš tu (super ideja za darila), ali pa ga narediš tudi sam. Mi imamo doma družinski happy jar, kamor mečemo naše skupne lepe trenutke.

Poskusi. Obljubim, da se po zapisovanju počutiš odlično. Maš to!**

Ana

Ps. Plonkec, kako se lotiti zapisovanja, najdeš tukaj.

1 misel na “Treniraj hvaležnost za izklesan um

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja