Zavestno dihanje s prano – meditacija

prana meditacija

Pisala sem že o tem, kako globoka sproščenost spreminja telo in ga zdravi. V kolikor še niste prebrali zapisa, ga najdete na povezavi – Meditacija prižiga neaktivne gene. Ker si želim, da ste zdravi in polni energije, sem za vas pripravila serijo meditacij.

Naredili bomo našo prvo meditacijo – srečali se bomo s prano ali univerzalno življenjsko energijo – prana nam je vsem na voljo, vendar z sodobnim načinom življenja, z uporabo elektronskih naprav in zadrževanju v notranjih prostorih zaviramo njeno sprejemanje, vsrkovanje in pravilno razporejanje v svojem organizmu. Kadar se počutimo slabo, napeto, izčrpano ali že zbolimo, lahko s prana meditacijo podpremo naravno moč samozdravljenja v našem organizmu. Kadar smo zdravi, nas meditacija napolni z energijo in radostjo življenja.

Zdravi smo, kadar nas univerzalna vitalna energija (prana) prežema in se v našem energijsko-snovnem polju pravilno pretaka: skladno, uravnoteženo ter v zadostni količini. To je stanje, v katerem smo v celoti svojega bitja uglašeni z življenjsko energijo.

Naše fizično telo preveva in obdaja subtilno energijsko telo, poznano tudi kot biopolje ali avra. To energijsko telo je večini nevidno, vendar ga lahko danes že zaznamo in merimo s pomočjo sodobne znanosti. Vse bolezni, okvare in naše slabo počutje se vidijo v njem; celo preden jih zaznamo v fizičnem telesu. Ob pravočasnem ukrepanju lahko marsikatero bolezen preprečimo, če jo le prej opazimo in pozdravimo v energijskem telesu.

Meditacija s prano

Najdite miren prostor, kjer se dobro počutite in vas ne bodo motili. Lahko sedite v tišini ali poslušate nežno, meditativno glasbo. Vsedite se, bodite pokončni kot gora, sprostite ramena, čeljust in zaprite oči.

Naredite globok vdih in izdih in se osredotočite samo nase in na ta trenutek sedaj. Sedaj si predstavljajte svetlobno cev, ki teče skozi vaše telo tam, kjer fizično leži hrbtenica. Širina cevi je približno tako velika, kot je krog, ki nastane, kadar sklenete sredinec in palec. Prana ali univerzalna življenska energija vstopa v telo ali skozi kronsko ali korensko čakro in teče skozi cev.

Začnite dihati v ritmu. Naj bo vdih enak izdihu.

Ob vdihu si predstavljajte kako vstopa prana, kot čista bela svetloba, v vaše telo odzgoraj in odspodaj ter se sreča v srčni čakri in jo polni. To je področje trikotnika pod prsmi.

Ob izdihu vidite kako prana tvori bel balon, ki ima središče v srčni čakri. Premer balona je tako velik, kot dolžini dveh rok. Ob vsakem izdihu se balon polni s čisto belo svetlobo, ki  kroži znotraj njega.

Nadaljujte z dihanjem in polnjenjem svojega avričnega polja kakor dolgo vam ustreza. Prano lahko vidite kot čisto belo svetlobo, lahko jo občutite kot brezpogojno ljubezen ali kot toplino, nežnost ali mir. Lahko jo slišite kot nežen zvok, ki vas pomirja in polni. Samo sledite sebi in polnite svoje avrično telo, dokler ne boste začutili, da ste se napolnili z univerzalno življensko energijo. Počasi se pretegnite in nežno odprite oči.

Upam, da ste začutili meditacijo in se do polnega napolnili s prano. Naslednjič vam napišem še nekaj meditacijskih tehnik, ki vam bodo pomagale k stanju sproščenosti.