Želite dobro mentalno zdravje?

Mentalno zdravje

Eden izmed štirih ljudi trpi za vsaj eno mentalno boleznijo. Dokaj zaskrbljujoč podatek, kajne? Če želite imeti dobro mentalno zdravje, morate vedeti kako vaš um sploh deluje.

V mislih bodite v sedanjosti

Eno izmed pravil je, da živimo v sedanjosti. Tukaj in sedaj. V tem danem trenutku. Vaš um ne razume kaj je prihodnost. V tem trenutku sedaj izkušamo občutke, ti pa so lahko vezani na sedanjost, preteklost ali prihodnost.

Kadar smo v temačnih občutkih težko vidimo kako je lahko bolje. Ne znamo si predstavljati srečne prihodnosti. Dobra novica je ta, da lahko svoj um natreniramo, da se veseli prihodnosti. Ne glede na to v kakšnem stanju in situaciji se trenutno nahajamo.

Zagotovo poznate kakšno osebo, ki je neprestano optimistična. Četudi se ji dogajajo težke situacije, ostane brez prihodkov in nekako zaupa vase, da bo zmogla in na koncu tudi zmore. Ne preda se brezupu in smiljenju sami sebi, temveč je aktivna v delovanju.

Vsako upanje, ki ga imamo je dobro. To nam pomaga, da se dejavno lotimo izziva, v katerem smo se znašli.

Vaš um ne loči med tem, kar se realno dogaja in med vašo domišljijo

Zato dajte vizualizirati to, kar želite pritegniti v življenje. Vizualizirajte proces, kakšna so vaša dejanja, da dosežete to, kar si želite.

Naj bo to zdravje, finančna neodvisnost, boljša služba, čudoviti odnosi s ljudmi okoli sebe, harmonično partnerstvo… karkoli je takšnega, da je potrebna sprememba na bolje.

Vaše telo se odzove na misli, ki jih mislite. Zato bodite previdni z njimi. Če si nenehno govorite kako utrujeni ste, kako vam slabo gre, kakšnega groznega partnerja imate, potem boste to še bolj doživljali in podzavestno iskali potrditve temu.

Kadar pa boste sami sebi govorili da ste v redu, se večkrat zahvalili partnerju, ker je, se pohvalili kako dobro vam gre na vaši poti, pa boste začeli to tudi opažati. Zato je od vas odvisno ali boste prevzeli odgovornost za svoje razmišljanje ali se prepustili negativnim mislim.

Večkrat mi kdo reče: ”Celo življenje sem že takšen, ne morem se spremeniti.”
Ne strinjam se s tem. To samo pomeni, da vam je še dovolj udobno tukaj kjer ste in se niste pripravljeni potruditi za svoj boljši jutri. Vsakdo lahko začne delati majhne spremembe. Te majhne spremembe pa na koncu naredijo pomembno razliko.

Za konec vas vprašam:
Želite boljše življenje?

Če je vaš odgovor da, potem se začnite vaditi v zavedanju trenutka. Večkrat dnevno se ustavite, vdihnite in opazujte svoje misli. Kaj si govorite? Na kakšen način si govorite? Ste prijazni s seboj in ljubeči ali se grajate in kritizirate?

Takoj, ko se zalotite, da imate neprimerne misli, jih nadomestite z tistimi podpornimi… Bodite ljubeči s seboj, sami sebe nežno potiskajte k delovanju in bodite odprti za pozitivne spremembe v svojem življenju.

Meditacija je pri tem izjemno učinkovita, saj vas uči kako se zavedati sebe, svojih misli in občutkov. Pobrskajte po www.vdihni.si portalu, zagotovo najdete kakšno, ki vas bo pritegnila in s katero se boste začeli učiti kako nadzirati svoje misli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja